BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Isnin, 19 Disember 2011

FLOWER BROOCH KEMBOJA


NI ADALAH BROOCH..SESUAI UNTUK HIASAN DI TUDUNG..FLOWER BROOCH!!


KUNING





MERAH DAN OREN KALER

LOVE KEYCHAIN




Ahad, 18 Disember 2011

SABAR>>>>>> penantian satu penyiksaan!!

Hari ni hari Isnin

esok ___ SE
LASA

Lusa___RABU


Tulat___Khamis


Tubing__JU
MAAT
Tungging__SABTU ------------------------->>

yeye--- cik abang dh nak balik.. :)






Sabtu, 17 Disember 2011

order by adik atirah..

ALHAMDULILLAH... Akhirnya siap jugak tempahan untuk kawan adikku ecah. adik yg order ni namanya atirah.. die request warna hijau pucuk pisang..tapi akk xboleh wat warna hijau pucuk pisang semuala dik..yang belah belakang kena wat kaler gelap skit takut kotor awak punya hp case nti.. hope u will like it.. ;)
ni bahagian belah dalam..

yang ni pulop nama adik ye.. atirah..cantik nama tu.. ;)
hp case ni lambat lagi nk submit utk tuan die tggu bukak sekolah..tp,wat siap awal2 coz takut bersalin nti xsempat nk wat dh..hehe ..hope u will like it ye adik atirah..

KELEBIHAN AL-MATHURAT

PENGERTIAN DAN KEUTAMAAN AL-MA'THURAT

artikel ni ditulis oleh halimatus sa'adiah.. bolehla lawat blog die 4 more info..

1. Al- Ma'thurat merupakan wirid dan doa harian yang diamalkan oleh Rasulullah SAW. Baginda adalah orang yang paling mengetahui betapa besarnya ganjaran yang diperolehi dari amalan doa dan wirid tersebut...

2. Wirid, doa, zikir dan istighfar dalam Al- Ma'thurat ini akan memantapkan jiwa di samping memiliki keutamaan dalam segala aspek kehidupan. Mendidik hati agar sentiasa merindui kepada Ilahi dan memberi kelapangan hidup dan kesihatan jasmani...

3. Bagi seorang muslim masanya tidak berlalu begitu saja. Dikala pagi dan petang ia sentiasa bertasbih, istighfar, tahmid dan berdoa kepada Allah dengan zikir yang ma'thur ( yg berasal daripada Nabi SAW )...

4. Jika sesiapa mengamalkan zikir Al- Ma'thurat ini akan merasakan perbezaannya dengan hari2 yang tidak dimulakan dengan zikir Al- Ma'thurat. Begitulah kekuatan doa2 dan wirid dalam Al- Ma'thurat ini sebagai senjata mukmin...

Beramallah sesuai dengan ajaran Islam, isitu seperti yang diamalkan oleh Rasulullah SAW. Orang2 mukmin yg sejati akan mengisi ruang masanya dengan berbagai amalan dan ibadah yang akan mendekatkan dirinya dengan Allah SWT. Bibirnya sentiasa basah dalam berzikir, membesarkan dan mengagungkan Allah Yang Maha Mulia, kemudian berdoa untuk mengharapkan keredhaan Rabb. Tiada sesuati yang lebih beerti dlm kehidupan seorang insan melainkan mendapatkan keredhaan Allah...

Setiap individu baik sebagai pemimpin dalam rumah tangga, masyarakat dan negara serta para pendakwah hendaklah mengamalkan dan menghayati zikir Al-Ma'thurat dengan membaca zikir2 yang diamalkan oleh Rasulullah ini beerti kita telah membentengi diri kita dengan senjata yg kukuh, sehingga terhindar dari gangguan syaitan yang terkutuk.

Oleh sebab itu Al- Syahid Imam Hassan Al Banna telah membina jalan yang baik untuk mengikut sunnah Rasulullah SAW. Beliau telah memilih dan menyusun al- Ma'thurat dgn mengharapkan bimbingan daripada Allah SWT agar terhindar daripada gangguan syaitan yang penuh angkara murka. Maka alangkah baik setiap diri muslim mengamalkan zikir al-Ma'thurat ini pada setiap pagi dan petang, siang dan malam.

Al- Ma'thurat dimulai dengan ucapan " Aku bermohon perlindungan Allah, Maha Mendengar, Maha Mengetahui dari setiap syaitan yang direjam" , mengandungi erti bahawa setiap jiwa kita sebelum melakukan aktiviti harus menyerahkan diri kepadaNya. Ucapan itu juga menunjukkan betapa besarnya harapan seorang hamba kepada Allah, kemudian berusaha untuk terhindar dari sesuatu yang dapat menyesatkan jiwa seseorang dari mengingat Allah...

Bacaan dan zikir yang terkandung dalam zikir Al-Ma'thurat terdapat beberapa keutamaan yang dijanjikan oleh Allah SWT terhadap utusanNya Nabi Muhamaad SAW. Hanya insan yang mengetahui betapa besarnya nilai doa dalam kehidupan jiwa sehingga menghayati dan mengamalkannya dalam kehidupan sehari.

Kelebihan membaca Al Mathurat:
1. Tidak dihampiri syaitan
2. Rumah dan keluarganya terselemat dari perkara yang tidak diingini.
3. Allah mencukupkannya apa yang sangat diperlukan dari urusan dunia dan akhirat.
4. Orang yang membacanya kemudian dia mati pada hari atau malam tersebut maka Allah akan menjamin untuknya syurga.
5. Selamat dari segala sesuatu.
6. Allah menyempurnakan nikmatnya ke atas orang yang membacanya.
7. Allah berhak untuk meredhainya
8. Tidak ada sesuatu yang mendatangkan mudarat ke atasnya.
9. Terhindar daripada syirik.
10. Selamat dari bisa atau sengatan semua makhluk yang beracun.
11. Dimudahkan menyelesaikan hutang-hutang.
12. Berhak untuk mendapat syafaat pada hari kiamat.
13. Sesiapa yang membaca di waktu pagi,akan dipelihara oleh allah hingga ke waktu petang.Dan sesiapa yang membacanya di waktu petang akan dipelihara hingga ke waktu pagi.
14.Mengamalkannya umpama mengamalkan Sunnah Rasulullah dari sudut zikir dan berdoa, dan berbagai lagi kelebihan.



Kredit: IluvIslam.com dan www.hatikering.wordpress.com

bibik oooh BIBIK !!

Pagi-pagi lagi dah bukak internet ni..bangun subuh tadi nk amik wudhu' air xberapa nak ade..nasibla jugak ade skit2..

yang si bibik ni pulop x reti k, dah air xde watpe nk on kan mesen basuhnye..
aduh..sakit hati jugopla ngn die.. minggu ni mmg aku banyak bersabar ngn cik bibik ni.. sejak2 die dh nak tamat kontrak ni makin menjadi-jadi perangai die.. makan mengalahkan tuan rumah. Tuan rumah makan apa yang ade tersedia je..dia pulop siap pi goreng2 telur utk die makan la, siap potong timun sampai sebatang lg tu, penuh pinggan.. yg geram bila aku nk gi breakfast marin nasik dh habis..mkn biskut cicah air jela..
ish ish apa nk jadila.. kemarin mmg aku nk naik marah tp sabor jela.. pulop2 lepas je kakak, mak ayh aku kuar umah tinggal aku ngn adik mat apik je kat umah die ape lagi sentap kat dapurla..pastu masuk bilik, sampaila mak aku balik bru die kuar smbg keje.. aduh..tensen aku tgk.. time org ade bru nk wat keje time xde org..jadi raja rupanya.. hai cik bibik.. tu yg aku rasa fed up tu.. moga Allah tunjukkan kamu jalan ketulusan ye cik bibik !!! for myself.. ASTAGHFIRULLAHALAZIM>>>>>>




DoNe !!!! @_@





assalamualaikum...

SERONOK PULOP RASA MENJAHIT HARI NI..PUAS HATI..MY TILAM BABY DAH SIAP..CUMA TINGGAL YANG PATTERN LAIN JE YG XSIAP LAGI..BAJU UTK ANA BUAH PUN DAH SIAP JUGAK..MENGADAP SEHARIAN BAJU MAT ZIQ TU..HADIAH UTK ANAK BUAH..DIA DAH NAK TINGGAL KAT PERAK...BYE BYE HAZIQ DGN KENANGAN BAJU CAT TU YE..


JOM USHA SKIT PE JADIK NGAN MY HOMEMADE TODAY....



nI La Baju HaZiq.. disebabkan dia minat sgt ngn kucing jadi aku letak jela cat ni kat baju..time die pakai tadi pn die duk tgk2..cat!! dia ckp..hehehe..


ni kenangan ye dari che nah, amu ngn adik baby.. bye haziq...

Khamis, 15 Disember 2011

KESEDIHAN AHKIRNYA PROJEK XSIAP2..WAAAA

MY PROJEK MY PROJEK!!!




Aku cuba hiburkan hati siapkan tilam anak..but,xde mood so xsiap jugak..biasanya klu menjahit ni kejap je siap..tp disebabkan xde mood, dengan sedih yg mendalam xsiap jugakla tilam ni..hmm..malas nk tulis byk2 tgkla pe jadi ngn tilam anak aku ni.. :'(
sarung tilam untuk my lovely baby...

bantal golek for my baby..handmade 100%.. ;)

Rabu, 30 November 2011

rindu....





time- time macam ni teringat kat husband.. :'( cepat ye balik abang ye..biasa klu time sakit2 badan abg ada tolong urut-urutkan..sakit badan sangat hari ni..lenguh2 belakang..kaki sampai pinggang xyah nak katela sakit.time duduk ok jap bila nk bangun ya Allah..hanya tuhan yang tahu sakitnya segala otot2 macam nk tercabut..perut pn sakit2 aja..kepala pn pening..time ni blog ni jela jadi mangsa luahan hati..cik abg xde sebulan ni..huhu..cepat balik ye abg sayang..love u alwayz..


Selasa, 29 November 2011

brooch lagi..



baju baby..

sarung kaki baby..cute x?huhu

sarung tangan..
baju baby newborn..ada nama pemiliknya.. ;)

jalan2 bersama suami tersayang.. ;)

kat pulau perhentian ni..hehe..pagi2 orang tgh tido kami pi jalan2 kat tepi pantai..best!!
time ni pegi zoo..time cik abg ade kursus dalam cuti kat uia..celah2 masa yg free pi jalan2 jap..
time makan nasi arab..best sgt..nti abg bawa lagi ye ;)


hehe..yg ni masa awal2 nikah..jalan2 pi masjid kristal..hm,ingat lagi time ni adik ipar nk ikut..bawak dia jap jalan2..pastu hantar balik n kami pn terus k masjid kristal..hehee..time tu je kami ade mase nk berdua-duaan..hehe.. ;)

tempahan topi konvo..

comel x saya? hehe..


sori gmbr xbrapa jelas..snap pakai hp.. ;)
ni projek time konvo hr tu..sahabat2 yg menempah syukran lakum.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini
Terdapat ralat dalam alat ini